Šeimų organizacijos rugsėjo 4 d. kvietė kartu švęsti Šeimų bendrystės dieną. Kauno Draugystės parke miesto gyventojai ir svečiai, ypač šeimos, buvo kviečiamos į bendrystės dieną, kurioje daugiausiai dėmesio buvo skiriama šeimoms ir vaikams bei įvairių šeimų organizacijų prisistatymui. Šeimų bendrystės dienos Kaune rengiamos jau dešimt metų.

Vyko įvairių šeimų organizacijų bei jų šeimoms teikiamų paslaugų mugė. Buvo numatyta daug įvairių veiklų vaikams ir šeimoms: muilo burbulų pūtimas, dailės užsiėmimai, įvairūs rankdarbiai, bendradarbiavimą skatinantys žaidimai šeimoms, kryžiažodžių turnyras ir kita veikla.

(Nacionalinės šeimų ir tėvų asociacijos „Facebook” nuotr.)

Renginį organizavo Nacionalinė šeimų ir tėvų asociacija, kartu su partneriais: Lietuvos tėvų forumu, Kauno miesto savivaldybės šeimos taryba, sąjunga „Vardan šeimos“, VšĮ Šeimų centras „Būkime kartu“.

Renginyje taip pat dalyvavo ir Nacionalinės šeimos tarybos pirmininkė doc. dr. Ramunė Jurkuvienė. „Mūsų visų stiprybė gimsta bendrystėje“, – naujienų portalui lrytas.lt teigė doc. dr. R. Jurkuvienė. Pirmininkė taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad Lietuvoje vis dar nėra įprasta visai šeimai kartu imtis kokios nors veiklos – kartu žaisti ar piešti ant asfalto. Išliko suskirstymas, kas esą skirta vaikams, o kas vyrams ar moterims: „Ne kartą teko matyti tokį vaizdą: vaikas šokinėja ant batuto, o tėvas stovi greta ir rūko ar tyrinėja telefoną. Žinoma, suprantame ir tėvus – jų poreikiai ir domėjimosi sritys yra šiek tiek kitokios.”

(M.Patašiaus nuotr. lrytas.lt)

Svarbus ir kitas praktinis šventės aspektas – galimybė prisistatyti įvairioms šeimos organizacijoms, kurių atstovai suteikia informacijos apie paslaugas ir galimybes šeimoms. Tai priminimas, kad gyvenime būna visokių situacijų ir prašyti pagalbos nėra negarbingas reikalas.

 

Skaitykite visą straipsnį: https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/aktualijos/2021/09/04/news/-kaunas-pride-eityniu-diena-ir-kitoks-renginys-mieste-be-politiniu-sukiu-reikalavimu-ir-itampos-20638580#&gid=0&pid=20638579