2021 m. lapkričio 9 d. įvyko tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Šeimos politikos stiprinimas: bendradarbiavimo link“.

Konferencijos organizatoriai – Nacionalinė šeimos taryba bei Socialinė apsaugos ir darbo ministerija.

Vilkaviškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Daiva Riklienė, kuri taip pat yra Nacionalinės šeimos tarybos narė, buvo pakviesta moderuoti konferencijos trečiojoje dalyje suplanuotas diskusijas ir pateikti apibendrinimą.

„Šiai dienai ne visose savivaldybėse įsteigtos Šeimos tarybos ar Šeimos komisijos, jų veiklą dengia šeimos stiprinimo komisijos, tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatoriai, socialinės pagalbos centrai. Rezultatų sėkmingam pasiekimui, darbui su šeimomis didžiausią sėkmę sudaro dirbančių žmonių noras ir jų kompetencijos. Labai svarbu teisinga komunikacija, jos sklaida, o didžiausias iššūkis – kaip su informacija pasiekti visas šeimas, kaip jas įtraukti į įvairias veiklas“, – po konferencijos sakė D. Riklienė.

Ji taip pat akcentavo, kad labai svarbus šeimos ir darbo įsipareigojimų derinimas. Konferencijos metu buvo daug kalbėta apie privalomąjį ikimokyklinį ugdymą, apie vaikų dienos centrų plėtrą, apie vaiko kambarių steigimą.

Šeimoms svarbu ir sveikatos sistemos pokyčiai, pagalba slaugant namuose sergančius ar negalią turinčius asmenis.  Pagalba ir dėmesys daugiavaikėms šeimos.

Pasak D. Riklienės, ši konferencija buvo žingsnis į kalbėjimąsi, problemų išsakymą, tarpinstitucinio bendradarbiavimo stiprinimą.

Originalų pranešimą galite peržiūrėti čia.