Apie skyrybų problemą ir paramą besiskiriančioms šeimoms dvejus metus reguliariai susitikdama diskutavo mišri Lietuvos ir Olandijos specialistų (socialinių darbuotojų, mokslininkų, nevyriausybinių organizacijų darbuotojų, vaiko teisių specialistų) grupė.

Darbo grupė, aptardama ir lygindama lietuviškus ir olandiškus atvejus ir pagalbos jiems būdus, vis tvirčiau ėmė remtis samprata, kad vaikai turi turėti galimybę bendrauti su abiem tėvais, nes, nepaisant iširusių poros santykių, vaikai lieka abiejų tėvų atsakomybė. Tačiau tikrovė tokia, kad kartais tėvai taip konfliktuoja, jog bendravimas tampa įtemptas, smurtinis ir tokios situacijos labai kenkia vaiko gerovei. Tėvai, kaltindami vienas kitą, į besitęsiantį intensyvų konfliktą įtraukia ir specialistus. Pagalbos darbuotojai Lietuvoje dažnai jaučia, kad jiems reikia daugiau žinių ir įgūdžių susidoroti su tokia situacija.

 

Šiai problemai spręsti darbo grupė sukūrė leidinį, remiantis olandų pagalbos besiskiriančioms šeimoms darbo patirtimi. Leidinyje pristatomi:

  • Pagalbos teikimo principai;
  • 5 darbo etapai;
  • Rūpinimosi vaiku /-ais susitarimo pavyzdys-priedas.

 

Leidinį parsisiųsti galite paspaudę šią nuorodą: LEIDINYS

Priedą parsisiųsti galite paspaudę šią nuorodą: priedas

Suteikite grįžtamąjį ryšį apie leidinį, atsakius į keletą klausimų šioje anketoje.

 

Jeigu nepavyksta parsisiųsti leidinio, prašome mus informuoti el. paštu: info@seimostaryba.lt